Speedmeet Werkse! BAUHAUS

REGIONAAL SUCCESVERHAAL

Werkse! organiseert Speedmeet voor BAUHAUS

De nieuwe vestiging van BAUHAUS in de Harnaschpolder gaat pas volgend jaar open, maar de bouwmarkt bouwt nu alvast samen met Werkse! aan een goed team! De vestiging in Den Hoorn wordt er een van ruim 17.000m2, dus vacatures genoeg.

“Het eerste contact met bouwmarkt BAUHAUS is al jaren geleden gelegd. Nu de opening in zicht komt zijn we concreet met elkaar aan de slag,” vertelt Eveline Koster, een van de accountmanagers van Werkse!. “Dit hele traject doe ik samen met mijn collega Tim den Brabander. De personeelwervers van BAUHAUS wilden in korte tijd veel mensen zien voor de functies van teamleider en verkoper. Omdat hun locatie nog niet gereed is, vinden alle gesprekken bij Werkse! in Den Hoorn plaats. De kandidaten voor de speedmeet zijn niet alleen door Werkse! benaderd maar ook via LinkedIn, Indeed, de nieuwe app HalloWerk, het UWV, gemeenten Den Haag/Rijswijk/Westland. Tim en ik deden alle voorselecties,” aldus Eveline.

Maatschappelijke rol

Het van oorsprong Duitse BAUHAUS is binnen Europa een grote speler op de doe-het-zelf markt. “We bieden met deze speedmeet iedereen een kans”, zegt vestigingsmanager Rob Maas. “Ook mensen die ouder zijn dan vijftig, of die nog geen ervaring of diploma’s hebben in onze branche. Wij vinden dat we als grote werkgever een maatschappelijke rol hebben, en die nemen we serieus.” Eveline: “Met iedereen was een tijdstip geprikt voor een gesprek, waardoor alles volledig coronaproof verliep. Dankzij onze eigen barista’s krijgt elke sollicitant een goede kop koffie geserveerd. Inmiddels heeft BAUHAUS al meer dan 300 sollicitanten gesproken in het pand van Werkse!. Momenteel zijn er gesprekken met sollicitanten voor functies bij de kassa, de klantenservice en in het magazijn. De eerste mensen hebben hun contract via Werkse! voor BAUHAUS getekend en er volgen er nog heel veel meer.”

Per dag zijn er rond de 32 gesprekken. Allemaal op veilige afstand volgens de huidige RIVM-maatregelen.