Werkse! opent Ontwikkelpunt

Werkse! opent Ontwikkelpunt: meer kansen voor werkzoekenden én medewerkers

Werkse! zet met het nieuwe Ontwikkelpunt vol in op de ontwikkeling van zowel de eigen medewerkers als de bijstandsgerechtigden die ze begeleiden. Het Ontwikkelpunt biedt trainingen en vakgerichte opleidingen aan die Werkse! samen met regionale opleidingsinstituten en bedrijven heeft ontwikkeld, en zodoende goed aansluiten bij de doelgroep en de markt. Het is daardoor gelukt om een flink aantal opleidingen aan te bieden met baangarantie: heeft de deelnemer de opleiding afgerond, dan wacht hem of haar meteen een baan. Bijvoorbeeld als zonnepanelenmonteur, of klantcontactmedewerker.

Keuzemogelijkheden

In het Ontwikkelpunt kunnen mensen zelf een keuze maken uit het aanbod. Er zijn basistrainingen, zoals digitale vaardigheden, EHBO en communicatieve vaardigheden, die geschikt zijn voor een brede doelgroep. En er zijn vakgerichte opleidingen en cursussen, zoals de opleiding tot assistent zorgmedewerker of heftruckchauffeur. Is de keuze gemaakt, dan volgt een adviesgesprek met de leidinggevende of consulent.

Zelfvertrouwen

Directeur Cor van der Wel vindt het juist in deze tijd belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. “De arbeidsmarkt trekt aan en dat biedt veel mogelijkheden voor onze doelgroep. Wij vinden het onze taak om ze daar zo goed mogelijk voor uit te rusten. Niet alleen met diploma’s en certificaten, maar ook met een dosis zelfvertrouwen en goede sociale vaardigheden. Dat geldt zeker niet alleen voor de mensen die in de bijstand zitten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Als zij doorstromen naar ander werk, bij Werkse! of daarbuiten, dan is dat natuurlijk prachtig. En komt het daar niet van maar draagt een training wel bij aan meer werkplezier, dan is dat net zo goed winst. ”   

Praktijkgericht

Wat het Ontwikkelpunt volgens Van der Wel zo bijzonder maakt, is de intensieve samenwerking met regionale bedrijven bij het ontwikkelen van de vakopleidingen. “Samen zorgen we ervoor dat de opleidingen praktijkgericht zijn, met veel ruimte voor stages en learning on the job. Dat levert uiteindelijk een medewerker op die meteen kan inschuiven, omdat hij al weet hoe de werkgever het hebben wil. Op deze manier hebben we recent elf mensen opgeleid voor een baan in de zorg, bij Stichting Perspektief en de verpleeghuisorganisatie Pieter van Foreest.”

Het Ontwikkelpunt heeft een fysieke plek gekregen bij Werkse! aan de Gantel in Den Hoorn. Online is het volledige aanbod inclusief kalender en aanmeldoptie te vinden op www.werkse.nl/ontwikkelpunt