Werkse leidt zonnepaneelmonteurs op

Werkse! leidt mensen op tot zonnepaneelmonteur

In de energiebranche is een groot personeelstekort. Vooral zonnepanelenmonteurs zijn schaars. Werkse! leidt daarom elf leergierige bijstandsgerechtigden op om zonnepanelen te plaatsen. En het mooiste? Na afloop van de opleiding krijgen ze een baan met een vaste aanstelling. Daar profiteren deze bijstandsgerechtigden van, maar ook de werkgevers die zitten te springen om monteurs!

Een gratis opleiding

Puck Zondervan, jobcoach bij Werkse! vertelt: “Het Ontwikkelpunt van Werkse! biedt medewerkers en kandidaat-werknemers een keur van opleidingen en trainingen aan. Een deel daarvan is vakgericht, zoals de opleiding tot assistent zonnepaneelmonteur. Een functie waar momenteel veel vraag naar is. Mensen met een uitkering die op dit aanbod gewezen worden, tonen volop animo. De achtergrond van mensen die daadwerkelijk in zee gaan, varieert: van dakloos, statushouder en toe aan een eerste baan, tot werkloos geworden in coronatijd. Werkse! betaalt de opleidingskosten: eenmalige uitgaven waarmee bespaard wordt op toekomstige uitkeringskosten.”

Erkend certificaat

Iedereen doet onder begeleiding van een leermeester zijn eerste praktijkervaring op. Vervolgens is er een aantal dagen om vakkennis te vergaren tijdens een opleiding bij het ROVS TechCenter in Rotterdam. De bijstandsgerechtigden blokken voor certificaten. Hierbij valt te denken aan certificaten voorElektrische huis- en utiliteitsinstallaties, Elektrotechnisch tekeninglezen en NEN 3140. Daarnaast, voor de mensen die deze certificaten nog niet hebben, is er ook de VCA-training (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Dit pakket kan in de toekomst ook nog gebruikt worden als springplank naar andere beroepen in de elektrotechnische branche.

Aan de slag

“De eerste zes cursisten hebben hun opleiding afgerond,” weet Zondervan. “En het mooie is, ze konden meteen het dak op. In een vaste baan, naar eigen keus tussen de 24 tot 40 uur per week. Een deel werkt bij een bedrijf in Nootdorp. Een ander deel in Noord-Holland. Dagelijks taxiet een van hen in een huurauto van de werkgever de club heen en weer van Delft naar werkobject.”

Zoekt u personeel?

Ook voor uw onderneming zijn er gemotiveerde toekomstige werknemers te vinden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!