Webinar Praktijkverklaring in het mbo

Webinar voor werkgevers: Praktijkleren in het mbo

Op woensdag 27 januari en vrijdag 29 januari organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’, speciaal voor werkgevers. Hierin wordt u, als werkgever, geïnformeerd over de mogelijkheden voor het om- en bijscholen van uw personeel binnen het derde steun- en herstelpakket.

Webinar

In dit webinar krijgt u meer informatie over de vormen van Praktijkleren in het mbo. Ook komt u te weten hoe nieuwe medewerkers via korte mbo-trajecten worden omgeschoold, zodat zij inzetbaar zijn in uw organisatie. Daarnaast hoort u meer over het derde steun- en herstelpakket.

Subsidie voor leerbedrijf en mbo-instelling

Er komt in 2021 63 miljoen euro beschikbaar voor de kortdurende om- en bijscholing van werkenden en werkzoekenden via Praktijkleren in het mbo. Deze wordt ingezet om zowel het leerbedrijf als de mbo-instelling te subsidiëren.

Wat is Praktijkleren in het mbo?

Praktijkleren in het mbo is een initiatief waarin werken door de kandidaat gecombineerd wordt met een (deel van een) mbo-opleiding. De focus ligt op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma.