Job Event Westland

Patijnenburg: veel geslaagde matches dankzij Job Event Westland

Dankzij het allereerste Job Event Westland konden nieuwkomers en het Westlandse bedrijfsleven met elkaar kennismaken in het Fletcher Hotel in Naaldwijk. Sindsdien zijn er dankzij de enthousiaste bedrijven, kandidaten en het projectteam van Patijnenburg veel matches*) tot stand gekomen! De match tussen Sosef Schilders met Tariq Rabbaoue is exemplarisch voor dit succesverhaal!

Sosef Schilders: ‘Tariq is een pareltje voor ons bedrijf.’

8 jaar geleden is Tariq (23) samen met zijn familie gevlucht uit Syrië en zijn zij uiteindelijk in het Westland terechtgekomen. Sindsdien heeft Tariq niet stilgezeten en heeft hij in diverse sectoren gewerkt, in de bouw, de horeca én in de logistiek. Maar eigenlijk kreeg hij nergens perspectief op een serieuze werkplek. Totdat hij tijdens het Job Event in contact kwam met Corno Sosef van Sosef Schilders uit Honselersdijk.

Sosef heeft hem zojuist een contract van zes maanden aangeboden. ‘En als het wederzijds bevalt, dan mag hij blijven’, aldus Corno. ‘Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. En om die reden hebben wij vorig jaar meegedaan met Rob’s Challenge waar wij al een goede medewerker aan hebben overgehouden. Dat smaakte naar meer, dus hebben wij direct ingetekend voor het Job Event Westland. Daar kwamen zelfs meerdere potentiële kandidaten uit voort, maar met Tariq was er meteen de klik. Hij zette nét dat stapje extra en kwam direct een aantal keren langs bij ons bedrijf.’ Tariq: ‘Ik ben heel erg blij met de kansen die ik nu bij Sosef krijg. Als assistent-schilder leer ik alle facetten van het schildersvak: schuren, repareren, kitten en ik leer ook over de verschillende verfsoorten. Het werk is veelzijdig en uitdagend, je moet vooral ook netjes werken. En daar hou ik van!’

‘Wij zijn altijd op zoek naar mensen als Tariq, die hier strakjes wellicht nog kan doorgroeien tot allround schilder. Maar alles begint bij motivatie, het willen, kunnen én het doorhebben. Daarbij spelen zaken als afkomst en geloof voor ons geen enkele rol. Wij willen samen met onze medewerkers uitgroeien tot het duurzaamste schildersbedrijf van Zuid-Holland. En daar hebben wij gemotiveerde mensen als Tariq hard bij nodig. Bij een volgend Job Event zijn wij zeker weer van de partij’, zegt Corno tot besluit.

Lees meer op de website van Patijnenburg.

*) Door het Job Event Westland zijn tot nog toe zo’n 30 kandidaten gekoppeld aan de deelnemende bedrijven.