Toekenningen in NOW 8

NOW 8: ruim 30.000 ondernemers hebben 1,2 miljard euro ontvangen

De achtste periode van de NOW was de laatste periode. Deze liep van januari tot en met maart 2022. In deze periode zijn er nog ruim 30.000 aanvragen goedgekeurd. Deze aanvragen zijn in totaal goed geweest voor betaling van rond de 586 duizend werknemers. Het totale voorschotbedrag van NOW 8 was 1,2 miljard euro. Net als in eerdere perioden van de NOW, is ook hier het grootste gedeelte van de toekenningen (37 procent) gegaan naar de sector horeca en catering.

Factsheet UWV

UWV heeft een factsheet gemaakt waarin de toekenning van de NOW 8 per sector, arbeidsmarktregio, gemeente en bedrijfsomvang uiteen worden gezet. Een aantal opvallende punten zijn de volgende:

  • Met 11.159 toekenningen heeft de sector horeca en catering het grootste aandeel in de achtste periode van de NOW. Daarop volgen de overige commerciële dienstverlening en de detailhandel, met respectievelijk 4.694 en 4.568 toekenningen.
  • Ook voor wat betreft de hoogte van het toekenningsbedrag staat de sector horeca en catering bovenaan met 103 miljoen euro. Net als bij de vorige categorie, staat ook hier de commerciële dienstverlening op nummer twee (met 66 miljoen euro). Op de derde plek staat hier vervoer en logistiek met 47 miljoen euro.
  • Werkgevers met minder dan tien werknemers hebben het grootste aandeel in de toekenningen. Het gaat om 18.141 toekenningen in totaal. Werkgevers met meer dan 250 werknemers hebben ‘slechts’ 188 toekenningen.
  • De top 3 arbeidsmarktregio’s met meeste toekenningen ziet er als volgt uit: 1. Groot-Amsterdam, 2. Rijnmond, 3. Midden-Utrecht.

Berekening definitieve tegemoetkoming NOW 3 t/m 7

Per 1 april is de NOW gestopt, maar dit betekent niet dat de afhandeling daarmee ook gestopt is. Voor de eerste en tweede periode van de NOW kunt u inmiddels geen definitieve berekening meer aanvragen. Voor de derde tot en met de zevende periode kan dit nog wel. Heeft u een tegemoetkoming gekregen van de NOW in (een van) deze periodes? Vraag dan de definitieve berekening aan! Doet u dit niet, dan moet u sowieso het gehele bedrag terugbetalen.