STiP-banen bij 2TestIT

STiP-banen bij 2TestIT

STiP-banen bij 2TestIT

STiP-banen bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkkansen. 2TestIT biedt deze STiP-banen aan en probeert zelfs zoveel mogelijk vaste arbeidscontracten te geven. Ondernemer Paul van der Plasse geeft aan dat dit inmiddels al vijftien keer is gelukt!

De banenafspraak en STiP

Sociale onderneming 2TestIT levert op deze manier een bijdrage aan de banenafspraak. Binnen deze afspraak moeten werkgevers. ende overheid voor 2026 in totaal 125.000 banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 2TestIT probeert grote werkgevers te helpen om deze afspraak zo goed mogelijk in te vullen. Zo nemen ze voor opdrachtgevers als ProRail, ministerie van Defensie en ANWB zelfs de verplichtingen uit de banenafspraak over. Het werk dat 2TestIT via hen krijgt, verzorgt het bedrijf met zijn eigen medewerkers.

Werk terug naar Nederland halen

Het grootste deel van het werk van 2TestIT is testen van software voor grote IT-suppliers. Paul: ‘In veel gevallen wordt dit werk gedaan in lagelonenlanden. Maar dit werk is uitstekend geschikt voor onze medewerkers.’ Hiermee Haal 2TestIT dit werkt voor een deel terug naar Nederland. ‘Wij ontwikkelen onze medewerkers naar een reguliere functie: door ze op te leiden, begeleiden en te coachen. Hierin maken we geen onderscheid tussen mensen, maar gaan we uit van hun competenties’, vertelt Paul.

Het coachingsbudget van STiP

Via STiP weet 2TestIT voldoende medewerkers te krijgen, die ze vervolgens opleiden tot hoogwaardige softwaretesters. Ze werken het liefst met autodidacten en autisten. Toch kost het opleiden en coachen vaak wat meer tijd, waardoor het coachingsbudget van STiP goed van pas komt.

Samenwerking met Den Haag Werkt

De contactpersonen van Den Haag Werkt weten 2TestIT inmiddels goed te bereiken. Maar dit geldt ook andersom. Door het profiel voor gewenst personeel dat 2TestIT heeft aangemaakt, kunnen de contactpersonen bij STiP gericht zoeken naar geschikt personeel. ‘Zonder hun hulp zouden wij nooit de kandidaten kunnen vinden’, laat Paul weten. ‘Maandelijks krijgen wij zeker één tot twee geschikte cv’s aangeboden. Bijna met al die kandidaten gaan wij vervolgens in gesprek.’ En na een half jaar zijn de meesten in staat om een groot deel van de tijd nuttige werkzaamheden te verrichten.

Geduld is een schone zaak

Het is uiteraard niet allemaal rozengeur en manenschijn. Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is soms gewoon ingewikkeld. Het vraagt wat meer begrip en geduld, maar ook deze mensen hebben kwaliteiten die naar buiten komen. ‘Dát zien, deze naar boven halen en verder ontwikkelen kan echt het verschil maken’, sluit Paul af.

Ook iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven?

Wij begeleiden u gedurende het gehele proces!