Samenwerken voor sociaal werkgeverschap

Voor iedereen een kans

U bent sociaal ondernemer wanneer u kwetsbare groepen een kans geeft in uw bedrijf, bijvoorbeeld jongeren, ouderen of werkzoekenden met een uitkering. Er zijn verschillende manieren om dat te doen en daar zijn ook weer passende regelingen en subsidies voor beschikbaar. U kunt ook een stap verder gaan en uw verdienmodel inrichten op financiële én sociale winst. 

Met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) gaat u nóg een stap verder en richt u zich op winst voor mens, milieu en uw bedrijf. Lees er meer over op MVO Nederland.

Social return bouwblokken

Social return levert een belangrijke bijdrage aan arbeidsparticipatie. Het is een afspraak om de inkoopkracht van gemeenten in te zetten om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan werk(ervaring) te helpen. Aan leveranciers wordt gevraagd om bij aanbestedingen boven de Europese aanbestedingsgrens, 5% van de inschrijfsom te besteden aan (tijdelijke) arbeidsplaatsen, leerwerkplekken of stageplaatsen. Lees meer over de hernieuwde social return bouwblokken

ondernemen-met-je-hart-voor-iedereen-een-kans-rood-rgb

 

Deel deze pagina