Regiobijeenkomst Banenafspraak

Regiobijeenkomst banenafspraak Haaglanden

Er is momenteel zoveel gaande in onze samenleving, dat het heel goed mogelijk is dat de banenafspraak bij uw schoolbestuur misschien iets naar de achtergrond is verdwenen. Maar juist nu is een baan voor iemand met een arbeidsbeperking nóg belangrijker. Om de banenafspraak weer de aandacht te geven die hij verdient, organiseren de PO-Raad en de VO-raad samen met WSP Haaglanden een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap.

Inclusief werkgeverschap

Deze bijeenkomst is bedoeld voor schoolbesturen in regio Haaglanden die aan de slag willen met de banenafspraak. Na afloop weet u hoe u mensen met een arbeidsbeperking weer een kans kunt geven op de arbeidsmarkt. U maakt ook kennis met professionals die u kunnen helpen met uw aanpak van inclusief werkgeverschap. Ook als u al volop bezig bent met de banenafspraak, wordt u van harte uitgenodigd. Het zou mooi zijn als u uw ervaringen kan delen met ons en de collega’s. 

Inspirerende voorbeelden banenafspraak

Tijdens deze bijeenkomst ziet u wat het belang is van de banenafspraak in het onderwijs. Natuurlijk hebben we inspirerende voorbeelden! Eventuele drempels om de banenafspraak uit te voeren, proberen we weg te nemen. Dat doen we in interactieve sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Wilt u bij het aanmelden alvast aangeven wat u zou willen weten en of u al bezig bent met de banenafspraak?

Wat is de banenafspraak?

In de banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Natuurlijk doet het onderwijs hier ook aan mee. Als publieke instellingen hebben scholen de intrinsieke noodzaak om mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Hier komt bij dat deze mensen vaak een achtergrond hebben in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. Bekijk deze animatie over de banenafspraak.

Praktische informatie

  • maandag 19 april 2021 van 09.00 – 11.30 uur
  • online inspiratiesessie banenafspraak
  • voor schoolbesturen in regio Haaglanden, HR-professionals en schoolleiders
  • u kunt u HIER aanmelden, deelname is gratis