Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken is meedoen! Die gedachte delen de gemeenten in arbeidsmarktregio Haaglanden graag met u als ondernemer.

U bent onze belangrijkste partner als het erom gaat mensen met een uitkering of met een arbeidsbeperking weer aan het werk te krijgen. Helaas bestaat het hardnekkige beeld dat dit veel risico’s en administratie met zich meebrengt. WerkgeversServicepunt (WSP) Haaglanden doet er alles aan om u hierbij te ondersteunen.

WSP Haaglanden is speciaal ingericht om maatwerk te kunnen leveren. We brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar op een manier die beiden aanspreekt.

We bieden veel regelingen en voorzieningen die het aannemen van mensen met een kwetsbare arbeidspositie aantrekkelijk maakt. Neem contact met ons op en laat u verrassen!

Update corona
In deze coronaperiode zijn er enkele regelingen veranderd. Klik hier om de veranderingen te lezen.

Overzicht van onze regelingen en subsidies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas lobortis tellus quis scelerisque gravida. Praesent faucibus, neque et feugiat dignissim, augue odio vehicula tellus, porta mollis ante diam et urna.

Proefplaatsing

Hebt u een klik met iemand voor een vacature, maar weet u nog niet helemaal zeker of de kandidaat het werk aankan? Dan is een proefplaatsing een goede oplossing.

Wilt u een werkzoekende aannemen die niet eenvoudig aan het werk komt? Mogelijk hebt u dan recht op een werkgeverscheque.

Loonkostensubsidie

Met loonkostensubsidie compenseren gemeenten u voor de verminderde productiviteit van een medewerker met een arbeidsbeperking.

Loondispensatie

Voor medewerkers met een Wajong-uitkering van UWV is er een speciale regeling: loondispensatie.

Neemt u iemand aan vanuit een uitkering? Wij bieden verschillende vormen van begeleiding voor de medewerker aan. Hiermee ondersteunen wij u als werkgever.

No-riskpolis

Wilt u meer zekerheid bij het aannemen van een medewerker met arbeidsbeperking? Verwacht u een verhoogde kans op uitval door ziekte? Denk dan aan de no-riskpolis.

Belastingvoordelen werkgevers

De Belastingdienst heeft belastingvoordelen voor werkgevers die medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst nemen of houden.

de Banenafspraak

Vanaf 2015 is de Banenafspraak een onderdeel van de Participatiewet. Het doel is dat er in 2026 minstens 125.000 nieuwe banen zijn gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking.

Wilt u meer weten, hebt u een vacature, werk uit te voeren
of wilt u een leerwerkplek aanbieden?

Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en we maken snel een afspraak.

  • Geef aan wanneer u bereikbaar bent.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.