Recordkrapte op de arbeidsmarkt

Zo komt u aan personeel ondanks de krapte op de arbeidsmarkt

Recordkrapte op de arbeidsmarkt

Er is al tijden sprake van spanning op de arbeidsmarkt. In het derde kwartaal van 2021 groeide het aantal vacatures en daalde de werkloosheid nog verder. Er zijn nog nooit zo veel vacatures ten opzichte van het aantal werklozen geweest. Het aantal vacatures is gestegen van 327.000 eind juni tot 371.000 eind september. De meeste vacatures zijn er in de sectoren handel, zakelijke dienstverlening, zorg en horeca.

Ook recordaantal banen

Niet alleen is er een recordaantal vacatures, ook het aantal banen in Nederland is nog nooit zo hoog geweest. Inmiddels staat de teller op net iets meer dan 11 miljonen banen. Net voor de coronacrisis werd het vorige record behaald. Er waren toen 10,9 miljoen banen in Nederland.

Werkloosheid

Op het gebied van werkloosheid wordt geen record gevestigd. Op dit moment is 3,1% van de beroepsbevolking werkloos. Dit aantal ligt nog iets hoger dan vlak voor de coronacrisis. Toen bedroeg de werkloosheid slechts 3%.

Vind geschikt personeel met HalloWerk

Wanneer u personeel zoekt, maak dan een account aan op HalloWerk. Op dit online matchingsplatform ligt de nadruk op de motivatie en vaardigheden van werkzoekenden, want ook zonder perfect cv, kan een werknemer uitermate geschikt zijn voor het vervullen van uw vacatures!