Door het geven van de Praktijkverklaring laat u waardering voor uw werknemers zien en zorgt u voor gemotiveerd personeel!

Heeft u personeel dat bepaalde werknemers- of vakvaardigheden bezit en wilt u uw waardering hiervoor laten zien? Met de Praktijkverklaring verklaart u dat uw werknemer beschikt over bepaalde vaardigheden. Hierdoor laat u zien dat u aandacht heeft voor de ontwikkeling van uw personeel en zorgt u dat uw werknemers gemotiveerd zijn en blijven. Door het verkrijgen van een Praktijkverklaring ervaart de werknemer een succes. Dit zorgt ervoor dat hij of zij meer zelfvertrouwen ontwikkelt en dat heeft een positief effect op de (leer)motivatie van de werknemer. Ook levert het traject van de Praktijkverklaring een bijdrage aan standaardisatie van het bestaande werk. En niet te vergeten: er is een subsidie van maximaal € 2.700,- beschikbaar na het uitreiken van de Praktijkverklaring.

Door het geven van de Praktijkverklaring laat u waardering voor uw werknemers zien en zorgt u voor gemotiveerd personeel!

Heeft u personeel dat bepaalde werknemers- of vakvaardigheden bezit en wilt u uw waardering hiervoor laten zien? Met de Praktijkverklaring verklaart u dat uw werknemer beschikt over bepaalde vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat hij of zij meer zelfvertrouwen ontwikkelt en dat heeft een positief effect op de (leer)motivatie van de werknemer. Ook belangrijk: er is een subsidie van maximaal € 2.700,- beschikbaar na het uitreiken van de Praktijkverklaring.

  • Maatwerk: de werkgever bepaalt

  • Voor bijna iedere mbo-functie mogelijk

  • Gemotiveerde werknemers

Wat is een praktijkverklaring?

Een mogelijkheid om van de werkgever een positieve beoordeling te krijgen. De Praktijkverklaring is gericht op een onderdeel of onderdelen van een mbo-opleiding en wordt door de branche ondersteund.

Neem contact op met onze adviseurs

Tim Oosterhuis

 Adviseur gemeente Den Haag

Michiel Sebel

 Adviseur gemeente Delft

Simon Ririassa

 Adviseur gemeente Rijswijk

Carolien van der Pijl

 Adviseur gemeente Westland

Henry Steffens

Henry Steffens

Adviseur UWV

Stappenplan werkgever

Stappenplan praktijkverklaring

De Praktijkverklaring is beschikbaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat voornamelijk om personen zonder startkwalificatie*. Het maakt hierbij niet uit of dit werkenden of werkzoekenden zijn. Door het behalen van een praktijkverklaring wordt die groep mensen weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt. Hierdoor vergroten we de kansen op een succesvolle maatschappelijke carrière.

Denk bij deze doelgroep bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd;
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt;
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal.

* Men bezit een startkwalificatie wanneer diegene een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger heeft behaald.

Praktijkleren bestaat in meerdere vormen. Daar vallen naast de Praktijkverklaring ook BBL, BOL op de werkvloer en mbo-certificaten onder.

Bekijk hieronder de video’s over praktijkleren

Neem contact op voor meer informatie over de praktijkverklaring

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.