Campagne voor hulp bij geldzorgen ondernemers

Ondernemer met geldzorgen? Dit kunt u doen

De coronacrisis heeft bij veel zzp’ers en ondernemers voor financiële zorgen gezorgd. Dat de werkgelegenheid in veel sectoren weer aantrekt, evenals de economie, betekent niet dat er geen financiële zorgen meer zijn bij veel bedrijven. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is daarom een campagne gestart om ondernemers met geldzorgen de weg te wijzen naar Geldfit.nl.

Gratis, anonieme test

Ondernemers staan erom bekend hun eigen boontjes te doppen. Dat gaat ze over het algemeen goed af. De valkuil is alleen dat ze daardoor pas hulp gaan zoeken als er sprake is van geldproblemen en niet in het stadium daarvoor. Om ondernemers anoniem de kans te geven om te kijken hoe zij er financieel voorstaan, kunnen zij een korte test doen op Geldfit.nl. Op basis van de situatie krijgen ze direct te zien welke hulp er geboden kan worden. Het is ook mogelijk om via het gratis telefoonnummer 0800-8115 gratis advies op maat te krijgen.

Samenwerking tussen vele partijen

Geldfit.nl is een initiatief waar veel publieke en private partijen bij betrokken zijn. Denk hierbij aan gemeenten, banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en grote werkgevers. Ook zij wijzen klanten en medewerkers actief door naar de online test wanneer er sprake is van geldzorgen of geldproblemen.

Een belangrijk advies voor iedereen, dus ook ondernemers, met geldzorgen: blijf in gesprek en probeer zoveel mogelijk samen een oplossing te vinden. De bereidwilligheid van bedrijven en organisaties om mee te denken is groot. Ook is er is vaak meer mogelijk dan men denkt.