MVO bij Reinier de Graaf via Werkse!

MVO bij Reinier de Graaf ziekenhuis

MVO bij Reinier de Graaf via Werkse!

Het Reinier de Graaf ziekenhuis zocht tijdelijk iemand om licht administratief werk op de personeelsafdeling te doen. Ze benaderden onze partner Werkse! hiervoor, omdat dit werk heel goed gedaan kan worden door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Digitaliseren

In de coronatijd was het belangrijk om versneld te digitaliseren, zodat de medewerkers ook vanuit huis bij de nodige formulieren konden. Het Reinier de Graaf ziekenhuis zocht daarom iemand die kon scannen en de scans op een logische manier kon opbergen.

Skills van het gamen

Nadat de vraag bij Werkse! was neergelegd, handelde Werkse! snel en stuurde meerdere kandidaten op gesprek bij het ziekenhuis. Uiteindelijk is Najat geselecteerd om het werk uit te voeren. De keuze viel op haar vanwege het getoonde commitment en haar ervaring met gamen. Jette Valentijn, teamleider bij het Reinier de Graaf ziekenhuis, zegt hierover: ‘Ze vertelde ook dat ze van gamen hield. “Dan is ze niet bang om knoppen in te drukken,” dacht ik bij mezelf.’

Najat groeit door

Inmiddels is Najat al een tijdje aan het werk bij het Reinier de Graaf ziekenhuis en is haar contract verlengd! Ze vertelt hierover: ‘Voor mij was het een verrassing; ik had niet gedacht dat ik zou worden aangenomen omdat ik dit werk nog nooit had gedaan. Van tevoren was ik bang niet geaccepteerd te worden. Maar ik heb behulpzame collega’s en steun van mijn leidinggevende.’ Najat voert nu ook meer werkzaamheden uit dan alleen het digitaliseren. ‘Ik print en verstuur brieven en arbeidscontracten nadat ze getekend zijn. En dan boek ik ze in. Dat vind ik het allerleukste van het werk’, legt Najat uit.

Tevreden werkgever

Jette: ‘Najat werkt heel precies. Ze doet alles naar tevredenheid, maakt weinig fouten. Ze durft zichzelf te zijn en past hier helemaal.’ Najat vult aan: ‘Ik heb echt plezier in mijn werk en word ook aangemoedigd door mijn collega’s.’ ‘Mijn taal is niet zo perfect. Dat wordt soms gecorrigeerd. Ik heb veel zakelijke woorden geleerd,’ zegt Najat. ‘Ik voel me hier op mijn gemak. Het is of ik er al jaren werk. Ik heb veel geleerd over digitale programma’s en systemen zoals Excel. Ik ben nu trots op mezelf.’

Wilt u ook iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen?