De Gouden Kroon 2022

MVO-award ‘De Gouden Kroon’ uitgereikt

De Gouden Kroon 2022

Vorige week is de MVO-award De Gouden Kroon 2022 uitgereikt door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij deed dit tijdens het Zomerevent van Werkwaardig, het MVO-platform van de omgeving Delft en Rijswijk. De door de vakjury gekozen winnaar is Harmen van der Laan. Hij wint met zijn drie bedrijven Fier Fietskoerier, PrintPlezier en KopieKoffie. Het publiek heeft Femke en Anne Kleijweg van Firma van Buiten.

Inclusie als de norm

In ‘De Brasserij’ zijn ruim 50 betrokken en en ondernemers uit de Delftse regio bij elkaar gekomen. Op deze gelegenheid mochten de 5 finalisten hun idee pitchen. Opvallend was hoe alle finalisten betrokken zijn met hun omgeving. Een omgeving waarin iedereen met elkaar samenwerkt en waarin inclusie de norm is. Het publiek kon vervolgens na het pitchen de winnaar van de publieksprijs kiezen.

De kroning met De Gouden Kroon

De uiteindelijke publiekswinnaar werd zoals gezegd Firma van Buiten. De kern van dat bedrijf is gastvrijheid, voor zowel de gasten als voor de deelnemers. Doordat de passie voor sociaal ondernemen zo duidelijk was tijdens de pitch, heeft het publiek deze ondernemer als winnaar gekozen. Na de uitreiking van de publieksprijs, was het tijd voor het ‘kronen’ van de winnaar volgens de vakjury. De Gouden Kroon 2022 is vervolgens uitgereikt aan Harmen van der Laan. Toch benadrukte de burgemeester tijdens de uitreiking dat ook de overige finalisten ‘kroonwaardig’ waren.

Positieve energie

Deze gedenkwaardige dag werd afgesloten met een borrel en een barbecue. Marja van Bijsterveldt sloot de dag af met een compliment voor alle aanwezigen: “Er staat een terras vol mensen met positieve energie en betrokkenheid bij de mensen en bij de stad Delft. Dat is enorm waardevol, want elk mens telt.”  

Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen?

De samenwerkende partners van WSP Haaglanden informeren je en helpen je om een vliegende start te maken met MVO.