1000 x inzet RMT Haaglanden

Mijlpaal: 1.000 x inzet RMT Haaglanden

1000 x inzet RMT Haaglanden

Deze maand was het zover en heeft het Regionaal Mobiliteitsteam meer dan 1.000 keer aanvullende dienstverlening ingezet. Een mijlpaal die we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Want hiermee maakten we samen met de professionals van de partners  het verschil voor vele kandidaten en werkgevers. Zo hielpen we werkzoekenden, met ontslag bedreigde werknemers of heroriënterende zzp’ers aan het werk. Vaak met behulp van scholing. Werkgevers die (tijdelijk afscheid) moesten nemen van hun medewerkers, hielpen we om hun medewerkers naar ander werk te begeleiden. Of om hun huidige medewerkers te behouden.

Hybride event met praktijkvoorbeelden

Begin 2023 zullen we tijdens een hybride event een aantal kandidaten, werkgevers en professionals een podium geven om hun praktijkvoorbeelden met ons te delen. Samen met alle partners van het RMT Haaglanden vieren we dan deze mijlpaal, maar kijken ook vooruit. Binnenkort meer hierover.

Mijlpaal dankzij sparren met collega-professionals; bedankt!

Graag willen we onze collega-professionals van alle partners bedanken. Want door samen met hen te sparren, konden we de kandidaten aanvullende dienstverlening bieden richting werk. Als een van de partners van RMT Haaglanden iets niet kan bieden vanuit de voorliggende voorziening, mag het RMT Haaglanden dit namelijk inkopen via de andere partners en aanvullend bieden. Dit noemen we ontschotte dienstverlening. Is een aanbod ook niet verkrijgbaar bij de partners, dan mag het RMT Haaglanden dit aanbod extern inkopen. En dat deze aanpak werkt, bewijst onze mijlpaal van 1.000 x inzet.

Bij RMT Haaglanden gaat het om ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies. Denk hierbij aan loopbaancoaching, om- en bijscholing, praktijkleren in het mbo, praktijkverklaringen, werkfittrajecten, advies, gerichte doorverwijzing en bijvoorbeeld taal- digivaardigheid- en rekentrainingen. Maar ook de inzet van maatwerkbudget kan voor vele kandidaten het verschil maken.

Meer weten over het RTM Haaglanden en de partners? Kijk op www.rmthaagland.nl , volg ons op LinkedIN: https://bit.ly/3tMhGmV of bel 085 4015984.