Marieke Stam over praktijkverklaring

Marieke Stam reikt praktijkverklaring uit aan Majdi

Een tijdje terug mocht Marieke Stam, directeur van Den Haag Werkt, een praktijkverklaring uitreiken aan Majdi. Hij had in de periode daarvoor, onder begeleiding van de werksetting Horeca, geleerd hoe hij moest snijden en hoe hij soepen en sauzen moest maken. Ook had hij de regels over hygiëne in de keuken en over samenwerken geleerd. Majdi was trots toen hij de praktijkverklaring in ontvangst mocht nemen.

Gemotiveerde werknemer

Zoals veel kandidaten bleek ook Majdi erg gemotiveerd en leergierig. Hij ontwikkelde zich erg snel. Voor hem voelt de praktijkverklaring Assistent in de horeca dan ook als een kroon op zijn werk. Stralend nam hij de praktijkverklaring en de bos bloemen van ROC Mondriaan aan. Inmiddels heeft hij een fulltime contract bij McDonalds, waar hij zich verder kan ontplooien.

Het belang van de praktijkverklaring

‘Ik werd daar ook blij van. Ik zag weer hoe belangrijk het is dat mensen zich kunnen ontwikkelen en blijven ontwikkelen. Ik gun het iedereen om te blijven leren en zich te ontwikkelen, een leven lang. Juist in een veranderende arbeidsmarkt en bij technologische ontwikkelingen die andere en nieuwe vaardigheden vragen, is het van belang om bij te blijven. (…) Want de coronacrisis heeft maar weer aangetoond hoe kwetsbaar sommige mensen zijn en hoe dun de lijn is tussen meedoen of aan de kant staan’, vertelt Marieke Stam.

Leerbedrijf worden?

Wilt u gemotiveerde en leergierige kandidaten zonder startkwalificatie verder helpen? Neem dan contact met ons op.