Kelly aan het werk dankzij banenafspraak en wsp rijswijk

Kelly is via de Banenafspraak en WSP Rijswijk aan het werk

Kelly heeft een arbeidsbeperking, maar die is niet aan de buitenkant zichtbaar. Sinds maart 2020 was zij werkloos, omdat zij door haar psychische klanten is gestopt met haar toenmalige werk. Nadat zij een uitkering heeft aangevraagd bij de gemeente Rijswijk, kreeg zij een indicatie Banenafspraak toegekend vanwege haar arbeidsbeperking.

WSP Rijswijk

Door deze indicatie kwam zij bij WSP Rijswijk terecht. Samen met haar werkconsulent ging Kelly een traject in om een passende baan te vinden. “Ik vond het heel fijn dat ik mij gehoord voelde door Bart (red: de werkconsulent)”. In de zoektocht naar de juiste baan voor Kelly werd er rekening gehouden met haar beperking. Ze is gestart als vrijwilliger om te wennen aan het ritme, zonder druk en deadlines. Dat heeft haar enorm geholpen.

“Wees eerlijk in wie je bent en wat je kan. Doe je niet anders voor en wees niet bang om hulp te zoeken. Er zijn echt genoeg werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking willen aannemen.”

Kelly

Opleiding

Omdat WSP Rijswijk samenwerkt met Randstad, kon Kelly een opleiding gaan volgen. Op dit moment volgt ze een thuisstudie tot personeelsconsulent. in januari 2022 verwacht ze haar MBO-diploma niveau 4 te behalen.

Aan het werk bij de TU Delft

Via Randstad kwam de vacature bij de TU Delft binnen. De accountmanager dacht bij het zien van de vacature direct aan Kelly en zo is het balletje gaan rollen. Na een gesprek met de TU Delft kreeg Kelly direct te horen dat zij mocht starten als administratief medewerker. Het mooiste is dat haar nieuwe functie precies aansluit op haar opleiding. Voor de TU Delft schrijft ze vacatureteksten, publiceert ze deze vacatures, verwerkt ze onder andere rapportages van aflopende dienstverbanden en overzichten van verzuim van medewerkers.

Jobcoach en duidelijke aanspreekpunten

De baan bij de TU Delft is een specifieke participatiebaan waarin men rekening houdt met de aandachtspunten op de werkvloer. Kelly werkt nu 4 dagen van maximaal 6 uur per dag. Vanuit Randstad Participatie wordt zij begeleid door een jobcoach, die ze regelmatig spreekt. Daarnaast heeft ze vaste aanspreekpunten op de werkvloer, zodat de kans op uitval zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Wilt u ook een gemotiveerde werknemer zoals Kelly? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder.