Kelly aan het werk dankzij banenafspraak en wsp rijswijk

Aan de slag via de Banenafspraak

Kelly heeft een arbeidsbeperking die niet zichtbaar is aan de buitenkant. In het afgelopen jaar werd ze werkloos omdat ze vanwege psychische klachten moest stoppen met haar baan. Nadat Kelly een uitkering had aangevraagd bij de gemeente Rijswijk, kreeg zij de indicatie Banenafspraak.

WSP Rijswijk

Door deze indicatie kwam Kelly bij WSP Rijswijk terecht. Samen met haar werkconsulent Bart ging ze op zoek naar een passende baan. Natuurlijk werd er rekening gehouden met haar beperking. ‘Ik vond het heel fijn dat ik mij gehoord voelde door Bart.’ Kelly startte als vrijwilliger om te wennen aan een werkritme, zonder druk en deadlines. Dat heeft haar enorm geholpen.

‘Wees eerlijk in wie je bent en wat je kan. Doe je niet anders voor en wees niet bang om hulp te zoeken. Er zijn echt genoeg werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking willen aannemen.’

Kelly

Opleiding

Omdat WSP Rijswijk samenwerkt met Randstad, kon Kelly een opleiding gaan volgen. Op dit moment volgt ze een thuisstudie tot personeelsconsulent. In januari 2022 verwacht ze haar mbo-diploma niveau 4 te behalen.

TU Delft

Via Randstad kwam er een vacature bij de TU Delft binnen. Bij het zien van de vacature dacht de accountmanager direct aan Kelly en zo is het balletje gaan rollen. Na een gesprek met de TU Delft kreeg Kelly direct te horen dat zij mocht starten als administratief medewerker. Het mooiste is dat haar nieuwe functie precies aansluit op haar opleiding. Voor de TU Delft schrijft ze vacatureteksten, publiceert ze deze vacatures en verwerkt ze onder andere rapportages van aflopende dienstverbanden en overzichten van verzuim van medewerkers.

Jobcoach

De baan bij de TU Delft is een specifieke participatiebaan waarin rekening gehouden wordt met de aandachtspunten op de werkvloer. Kelly werkt nu vier dagen van maximaal zes uur per dag. Vanuit Randstad Participatie wordt zij begeleid door een jobcoach, die ze regelmatig spreekt. Daarnaast heeft ze vaste aanspreekpunten op de werkvloer, zodat de kans op uitval zo klein mogelijk wordt gemaakt. Meer informatie over jobcoaching.

Wilt u ook een gemotiveerde werknemer zoals Kelly? Wij helpen u graag verder.