Jobdeal van Werkse!

Jobdeal: helpende handjes én van betekenis zijn

Jobdeal van Werkse!

Het initiatief Jobdeal is afkomstig van onze samenwerkingspartner Werkse!. Soms hebben werkgevers geen geschikte voltijdsbanen beschikbaar voor kandidaten en medewerkers, maar hebben ze wel kleine taken en klusjes die moeten worden uitgevoerd. Door middel van Jobdeal kunnen werkgevers Werkse!-medewerkers inhuren om deze taken en klusjes, die ten minste één dagdeel duren, uit te voeren. Jobdeal is vooral handig voor mensen die praktische problemen ondervinden bij het werken, bijvoorbeeld omdat ze voor hun kinderen moeten zorgen. Met Jobdeal kunnen ze bijvoorbeeld vier uur werken terwijl de kinderen naar school zijn of hun werkdag afstemmen op mantelzorgtaken. Voor medewerkers van Werkse! biedt Jobdeal ook de kans om een eerste stap te zetten richting een andere werkgever.

Jobdeal voor ABF Research en Auxilium

ABF Research en Auxilium, twee werkgevers uit Delft, hadden beide behoefte aan verschillende taken. ABF Research had bijvoorbeeld iemand nodig om de lunch te verzorgen, terwijl Auxilium een flink archief had dat opgeruimd moest worden. Beide werkgevers besloten om een Jobdeal te sluiten met Werkse!. Sinds enkele maanden werkt Selamawit bij hen. Dit is haar eerste betaalde baan sinds ze negen jaar geleden naar Nederland kwam.

Betrouwbare, harde werker via Jobdeal

Selamawit werkt sinds begin van dit jaar twee keer per week bij Auxilium, een softwarebedrijf in het centrum van Delft, waar ze verschillende taken uitvoert. Haar grootste taak is het opruimen van het archief, waarbij documenten met gevoelige informatie apart vernietigd moeten worden. Joris Kleinveld, directeur van Auxilium, is zeer tevreden over Selamawit’s werk: “Als Werkse! er niet was, hadden we Selamawit nooit ontmoet. Selamawit is betrouwbaar, werkt snoeihard én met heel veel plezier! Als bedrijf kunnen we iets betekenen voor iemand én ons archief is weer helemaal opgeruimd.”

Selamawit is blij dat ze andere mensen kan helpen en zegt met een grote glimlach: “Ik word blij als ik andere mensen blij kan maken.” Na jaren van vrijwilligerswerk, is dit haar eerste betaalde baan in Nederland. “Ik ben trots op mezelf. Het is belangrijk om je eigen geld te verdienen.”

Verschillende banen

Selamawit heeft een passie voor koken en heeft in Eritrea samen met haar familie een klein restaurant gehad. Haar andere baan, bij ABF Research, sluit hier goed op aan. Ze verzorgt vier keer per week de lunch voor (bijna) alle medewerkers van het bedrijf. Marc van den Berg, manager bedrijfsvoering bij ABF Research, legt uit waarom ze hiervoor hebben gekozen: “We zijn als bedrijf afgelopen tijd flink gegroeid. Er werken nu 65 mensen. We willen graag in verbinding met elkaar blijven. Een idee was om iemand de lunch te laten verzorgen. Onze mensen hebben dan een extra reden om op kantoor samen te lunchen.”

Beter dan verwacht

De Jobdeal met Werkse! kwam tot stand vanwege de wens om meer te betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het idee om de lunch te laten verzorgen. Dat het zo goed zou uitpakken, had Van den Berg niet kunnen bedenken. Hij zegt: “Selamawit zorgt voor een heel leuke sfeer. Het is alsof je naar een restaurant gaat waar je de gastvrouw goed kent. Ze tovert van alles uit de keuken, zoals pastasalades en quiches voor zeker 45 mensen. Dat heeft ze zelf geïnitieerd. Heel tof! En dat met alleen een magnetron en een oven.” Selamawit voelt zich erg blij op haar werk en vertelt: “Iedereen heeft respect voor mij en ik voor hen.” Wat betreft de toekomst, onderzoekt Van den Berg de mogelijkheid om de keuken uit te breiden met een kookplaat en afzuiging, mede dankzij het enthousiasme van Selamawit. Hij voegt eraan toe dat ze heel wat in haar mars heeft.

De mogelijkheden voor u?

Heeft u ook behoefte aan helpende handjes en wilt u eens bespreken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Neem dan contact met ons op.