U wilt als ondernemer graag uw sociale gezicht laten zien en denkt erover iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Natuurlijk snapt u dat u daar iemand dolgelukkig mee maakt.

Webinar Praktijkverklaring in het mbo

Webinar voor werkgevers: Praktijkleren in het mbo

Op woensdag 27 januari en vrijdag 29 januari organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’, speciaal voor werkgevers. Hierin wordt u, als werkgever, geïnformeerd over de mogelijkheden voor het om- en bijscholen van uw personeel binnen het derde steun- en herstelpakket.

Webinar

In dit webinar krijgt u meer informatie over de vormen van Praktijkleren in het mbo. Ook komt u te weten hoe nieuwe medewerkers via korte mbo-trajecten worden omgeschoold, zodat zij inzetbaar zijn in uw organisatie. Daarnaast hoort u meer over het derde steun- en herstelpakket.

Subsidie voor leerbedrijf en mbo-instelling

Er komt in 2021 63 miljoen euro beschikbaar voor de kortdurende om- en bijscholing van werkenden en werkzoekenden via Praktijkleren in het mbo. Deze wordt ingezet om zowel het leerbedrijf als de mbo-instelling te subsidiëren.

Wat is Praktijkleren in het mbo?

Praktijkleren in het mbo is een initiatief waarin werken door de kandidaat gecombineerd wordt met een (deel van een) mbo-opleiding. De focus ligt op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma.

NOW 4

Dit moet u weten over NOW 4

Daar waar eerder de berichten waren dat de coronasteun langzaam afgebouwd ging worden in 2021, is er nu toch een nieuw steunpakket voor het eerste kwartaal van dit jaar. Dit is het gevolg van de tweede golf en de daarbij horende strengere coronamaatregelen. Het land zit vanaf december vorig jaar in lockdown en dit blijft nog zeker tot 9 februari het geval. Daarom is er voor het eerste kwartaal van 2021 NOW 4 opgezet.

NOW 4 aanvragen

De vierde aanvraagperiode van de NOW geeft een tegemoetkoming over de periode januari-februari-maart 2021. Het UWV streeft ernaar om de mogelijkheid te bieden om deze periode van NOW aan te kunnen vragen tussen 15 februari en 14 maart 2021.

De voorwaarden in het kort

Om in aanmerking te komen voor NOW 4 zijn de volgende voorwaarden van toepassing.

U moet een omzetverlies hebben van minstens 20%.

Het gaat om een tegemoetkoming van drie maanden. U kunt zelf kiezen of dit vanaf januari, februari of maart is, tenzij u ook NOW 3 hebt ontvangen.

Als u tegemoetkoming uit NOW 3 hebt ontvangen, moet NOW 4 op deze periode aansluiten.

U ontvangt maximaal 80% van de loonkosten.

De loonsom mag maximaal 10% dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de NOW-regeling.

Bij ontslag of het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst, hebt u de inspanningsverplichting om de werknemer te begeleiden naar ander werk.

Als u een ontslag op bedrijfseconomische redenen aanvraagt, moet u dit ook melden via 088 – 898 20 04.

Het maakt niet uit of u eerder NOW heeft ontvangen.

Kickstart Your Career Zuid-Holland

Zuid-Holland start met Kickstart Your Career

Vanuit de Human Capital Agenda van Zuid-Holland is het platform Kickstart Your Career opgezet. De bedoeling is om 150 jongeren in Zuid-Holland, die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen, hiermee aan het werk te helpen.

Specifieke sectoren gezocht

Om als bedrijf aan het initiatief Kickstart Your Career mee te kunnen doen, moet het bedrijf werkzaam zijn in één van de volgende sectoren.

  • Life Sciences & Health
  • cybersecurity
  • hightech-maakindustrie
  • tuinbouw
  • haven

Ook is het mogelijk voor een bedrijf om deel te nemen als het bedrijf een bijdrage levert aan:

  • de transities digitalisering;
  • energietransitie;
  • circulaire economie.

Subsidie voor bedrijven

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen als zij een startende jongere een arbeidscontract van een jaar aanbieden. De subsidie bedraagt 20% van het bruto jaarsalaris van de werknemer, met een maximum van €10.000 per kandidaat. Alleen voor het eerste jaar dat de jongere bij het bedrijf werkzaam is, kan deze subsidie worden aangevraagd. Een belangrijk vereist is dat het bedrijf geen reguliere vacature mag opvullen met de werknemer vanuit Kickstart Your Career.

Selectie en matching

De selectie en matching wordt verzorgd door ManpowerGroup. Na deze selectie en matching wordt er gekeken of de jongere nog bij- of omscholing nodig heeft. Er staat voor de jongere gedurende het gehele jaar begeleiding klaar.

Bent u benieuwd of dit initiatief iets voor uw bedrijf is? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.