U wilt als ondernemer graag uw sociale gezicht laten zien en denkt erover iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Natuurlijk snapt u dat u daar iemand dolgelukkig mee maakt.

Arbeidsmarktdashboards

UWV arbeidsmarktdashboards

Om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken, heeft UWV verschillende dashboards ontwikkeld. De dashboards zijn interactief, zo kunt u inzoomen op bijvoorbeeld regio, tijdsvak of beroepsklasse. Handig!

Regiobijeenkomst Banenafspraak

Regiobijeenkomst banenafspraak Haaglanden

Er is momenteel zoveel gaande in onze samenleving, dat het heel goed mogelijk is dat de banenafspraak bij uw schoolbestuur misschien iets naar de achtergrond is verdwenen. Maar juist nu is een baan voor iemand met een arbeidsbeperking nóg belangrijker. Om de banenafspraak weer de aandacht te geven die hij verdient, organiseren de PO-Raad en de VO-raad samen met WSP Haaglanden een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap.

Inclusief werkgeverschap

Deze bijeenkomst is bedoeld voor schoolbesturen in regio Haaglanden die aan de slag willen met de banenafspraak. Na afloop weet u hoe u mensen met een arbeidsbeperking weer een kans kunt geven op de arbeidsmarkt. U maakt ook kennis met professionals die u kunnen helpen met uw aanpak van inclusief werkgeverschap. Ook als u al volop bezig bent met de banenafspraak, wordt u van harte uitgenodigd. Het zou mooi zijn als u uw ervaringen kan delen met ons en de collega’s. 

Inspirerende voorbeelden banenafspraak

Tijdens deze bijeenkomst ziet u wat het belang is van de banenafspraak in het onderwijs. Natuurlijk hebben we inspirerende voorbeelden! Eventuele drempels om de banenafspraak uit te voeren, proberen we weg te nemen. Dat doen we in interactieve sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Wilt u bij het aanmelden alvast aangeven wat u zou willen weten en of u al bezig bent met de banenafspraak?

Wat is de banenafspraak?

In de banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Natuurlijk doet het onderwijs hier ook aan mee. Als publieke instellingen hebben scholen de intrinsieke noodzaak om mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Hier komt bij dat deze mensen vaak een achtergrond hebben in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. Bekijk deze animatie over de banenafspraak.

Praktische informatie

  • maandag 19 april 2021 van 09.00 – 11.30 uur
  • online inspiratiesessie banenafspraak
  • voor schoolbesturen in regio Haaglanden, HR-professionals en schoolleiders
  • u kunt u HIER aanmelden, deelname is gratis

Rob's MVO Challenge

Rob’s MVO Challenge van start in het Westland

Het is geen grap! Op 1 april 2021 is Rob’s MVO Challenge gestart. Rob Veenman, in het Westland bekend van onder andere tv-programma’s en publieke optredens, gaat zich tot 1 december 2021 hard maken om 50 nieuwe MVO-partnerbedrijven te werven.

Speciale campagneauto

Bijna tien jaar bestaat MVO Westland al, tijd dus voor een leuke actie. Dat is Rob’s MVO Challenge geworden. Rob Veenman zal in een speciale campagneauto Westlandse bedrijven bezoeken die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen geven. De bedrijven die Rob aandoet worden op een enthousiasmerende manier in het zonnetje gezet.

Veel steun voor Rob’s MVO Challenge

Niet alleen Patijnenburg en MVO Westland steunen deze actie. Ook MKB Westland, VNO-NCW Westland-Delfland, LTO Glastuinbouw Westland en de WOS zullen aandacht besteden aan deze challenge. En dan zijn er nog twee bedrijven die belangeloos meewerken aan deze actie, te weten Beukers Toyota en Tip Top Reclame.

Waarom aansluiten bij MVO Westland?

Als bedrijf aansluiten bij MVO Westland betekent niet alleen een bijdragen leveren aan de arbeidsmarkt, maar biedt ook voordelen voor het bedrijf. Zo biedt MVO Westland ondersteuning bij werving & selectie en bij begeleiding van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen zij rekenen op advies over de inzet van regelingen & subsidies op dit gebied en zijn ze lid van een sociale netwerkclub. Binnen deze club worden door het jaar heen diverse informatieve (netwerk-)bijeenkomsten georganiseerd.

Hoe sluit men zich aan bij MVO Westland?

Bedrijven kunnen MVO-partner worden door het geven van kansen aan mensen met een beperking of door het uitbesteden van werk aan of het afnemen van diensten van Patijnenburg. Bent u een Westlands bedrijf en hebt u het hart op de juiste plaats? Dan bent u van harte uitgenodigd om Rob’s MVO Challenge tot een succes te maken!

Meld u aan bij het campagneteam via: 06 18 87 49 60 of rob@robsmvochallenge.nl.

Ontdekdezorg

Ontdekdezorg week (22 t/m 27 maart)

Deze week is het Ontdekdezorg week. Een week waarin onder andere werkzoekenden informatie kunnen krijgen over werken in de zorg en de opleidingsmogelijkheden. Ook wordt er gekeken naar matches die gemaakt kunnen worden tussen zorgwerkgevers en nieuwe werknemers. En dat is wel nodig, want daar waar over all in 2020 het aantal mensen in de WW landelijk en regionaal steeg en het aantal vacatures daalde, was dit in de zorg juist niet het geval. In die branche is het aantal vacatures in het afgelopen jaar gestegen.

Vanuit de kant van de werkgever zijn landelijk verschillende werkgeversorganisaties verbonden aan het initiatief. In onze regio is dat ZorgZijn Werkt. Doet u als zorgwerkgever al mee aan deze week?