Festival voor Inclusie - Werkse

Festival voor Inclusie bij Werkse!

Festival voor Inclusie - Werkse

Op 29 juni vond het Festival voor Inclusie plaats op het hoofdkantoor van Werkse!, georganiseerd in samenwerking met het MVO-platform Werkwaardig. Het festival was bovendien ter viering van het 95-jarig bestaan van de organisatie. Met als doel een inclusievere werkvloer en samenleving te bevorderen, kwamen diverse sprekers aan bod en werden inspirerende workshops gegeven.

Een rijke geschiedenis en een grote droom

De festivaldag begon met een lesje geschiedenis van wethouder Maaike Zwart. Ze vertelde over de oprichting van Werkse! in 1928 en de groei van de organisatie tot nu toe. Directeur Cor van der Wel benadrukte het belang van het vieren van successen en deelde zijn grote droom: het vinden van werkplekken voor de 3000 mensen in Delft die momenteel in de bijstand zitten.

Groot dromen en inclusieve werkgevers

Het belang van groot dromen werd tijdens het festival benadrukt. Nicolet Drukker, bestuurslid van Werkwaardig, riep werkgevers op om zich aan te melden bij het werkgeversplatform. Ze deelde inspirerende verhalen over de transformatie die het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt teweeg kan brengen. Cor van der Wel herkende dit en benadrukte dat mensen vaak meer kunnen dan ze zelf denken. Hij benadrukte de kracht van Werkse! om mensen een plek te geven, waardoor ze regelmaat, zelfvertrouwen en groei ervaren.

Workshops en inspiratie

Na het plenaire gedeelte brak de festivalsfeer los met muziek, foodtrucks en activiteiten. De workshops gaven deelnemers de mogelijkheid om verschillende ervaringen op te doen. In de workshop ‘Met eigen handen ervaren’ voelden deelnemers hoe het is om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren die door werknemers van Werkse! worden gedaan. De workshop ‘Hoeveel eenden bouw jij met lego?’ liet zien hoe belangrijk het is om ideeën om te zetten in actie en meteen te beginnen, zonder te lang na te denken.

Meer lezen over dit succesvolle festival of de foto’s bekijken? Ga dan naar de website van Werkse.