Swapfiets HalloWerk en Werkse!

Blije bike mechanic bij Swapfiets

Dat HalloWerk werkt zie je in het verhaal van Stefan Rotariu. Hij is bike mechanic bij Swapfiets. Een abonnement bij Swapfiets betekent dat je altijd een werkende fiets hebt. Stefan is een van de bike mechanics die de fietsen tip top in orde maakt en houdt. Zijn leidinggevende Ashkan Azimpour vindt hem geweldig.

Van Roemenië naar Den Haag

Stefan: ‘Ik ben 51 jaar en ik woon in Den Haag, ik ben geboren in Roemenië. Voor ik bij Swapfiets ging werken was ik al fietsenmaker, ik heb ook mijn eigen klusbedrijf gehad. Daarna ben ik weer als fietsmonteur aan de slag gegaan, eerst in Den Haag bij Biesieklette en sinds vorig jaar bij Swapfiets. Hier ben ik bike mechanic. Mijn technische diploma´s mechanische techniek en elektrotechniek, heb ik gehaald op het lyceum in mijn geboorteland.’

Mooie ploeg

Stefan: ‘Mijn nieuwe baan bevalt goed. We hebben een mooie ploeg collega’s met wie ik elke dag grappen maak. Ik vind het leuk om dingen te repareren, om technisch bezig te zijn. Eigenlijk repareer ik alles wat maar kapot kan gaan aan een fiets, je kan het zo gek niet bedenken: wielen richten, kettingen vervangen, versnellingen afstellen, voorvorken vervangen.’

Swapfiets & proefplaatsing

Ashkan: ‘Stefan paste met zijn achtergrond en ambitie heel erg bij wat wij zochten in een fietsenmaker. Daarnaast hij is technisch gewoon heel goed. Stefan kwam via een proefplaatsing bij ons werken. Ik vind dit een prima manier om met iemand kennis te maken, dat geldt andersom ook natuurlijk: de kandidaat leert de organisatie en de werkzaamheden goed kennen. Zo krijgen de kandidaat en de werkgever een realistisch beeld van elkaar. Daarnaast geloof ik dat een kandidaat in de meeste gevallen niet per se 100% in het profiel hoeft te passen, 70% is ook goed, wij vullen de rest aan. Dat is tegelijkertijd het mooiste aan mijn werk: dat ik de kans krijg om mensen te helpen en te zien groeien!’

HalloWerk & Werkse!

Ashkan: ‘Halverwege 2020 kreeg ik toegang tot de portal van HalloWerk, ik was er al bekend mee. HalloWerk is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, je kunt er best gedetailleerd zoeken. De samenwerking met Werkse! is prima, ik kan snel met ze schakelen en ze vinden vaak kandidaten voor de functies die wij open hebben staan. Indien nodig worden kandidaten ook door Werkse! ondersteund.’

Blij

Stefan: ‘Samen met mijn coach Robert van Werkse! heb ik mijn profiel in HalloWerk ingevuld. Ik heb ongeveer een jaar ingeschreven gestaan voor ik bij Swapfiets aan de slag ging. Werkse! was erg in mij geïnteresseerd, ze namen me echt serieus, belden me vaak. Ze hebben zo hun best gedaan voor me. Ik ben heel blij dat ik werk heb gevonden!’ 

Ook op zoek naar een goede match?