Biesieklette is blij met loonkostensubsidie

Biesieklette enthousiast over loonkostensubsidie

Biesieklette is blij met loonkostensubsidie

Biesieklette is een organisatie die openbare fietsstallingen beheert in de regio Haaglanden en daarnaast verschillende diensten aanbiedt, zoals de verhuur van fietsen, buggy’s, fietstrommels en buurtstallingen. Ook bieden zij strandrolstoelen en rollators aan voor mindervaliden. De organisatie biedt een leerwerktraject aan voor medewerkers met als doel om hen te laten doorgroeien naar een vaste baan elders. Biesieklette maakt gebruik van loonkostensubsidie voor medewerkers met een arbeidsbeperking, om compensatie te krijgen voor hun verminderde productiviteit.

De voors en tegens van loonkostensubsidie

Loonkostensubsidie is een regeling waarmee werkgevers compensatie kunnen krijgen voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Deze subsidie biedt verschillende voordelen voor werkgevers en werknemers, zo merkt ook HR Officer Drifa Libari van Biesieklette.

De voordelen

Allereerst stelt deze regeling werkgevers in staat om kandidaten met een arbeidsbeperking een leerwerktraject aan te bieden en hen te begeleiden in hun ontwikkeling. Werkgevers krijgen via deze subsidie financiële compensatie voor de verminderde productiviteit van deze medewerkers en het verschil tussen de loonwaarde van de werknemer en het minimumloon. Dit maakt het mogelijk om verschillende soorten kandidaten een leerwerktraject aan te bieden en hen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en kennis.

Een ander voordeel van de loonkostensubsidie is voor Biesieklette dat werkgevers hierdoor een bijdrage leveren aan de opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Werkgevers kunnen gebruikmaken van werk- en trajectcoaches om medewerkers te begeleiden en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het gaat dan bijvoorbeeld om het terugkeren naar het arbeidsritme, zich aan afspraken te houden, contacten te onderhouden en zelfstandig taken uit te voeren. Het leren van deze vaardigheden kan werknemers helpen om te groeien in hun huidige baan of om door te stromen naar een andere baan. Dit draagt bij aan de persoonlijke groei van de medewerkers en kan een positieve invloed hebben op hun carrière.

Een klein nadeel van loonkostensubsidie

Er zit volgens Biesieklette echter ook een nadeel aan loonkostensubsidie. Het kan namelijk in het begin ingewikkeld kan zijn om de subsidie aan te vragen en aan de voorwaarden te voldoen. Werkgevers moeten bijvoorbeeld aanvraagformulieren invullen en documenten aanleveren om in aanmerking te komen voor de subsidie. Daarnaast moeten werkgevers aan bepaalde voorwaarden blijven voldoen om de subsidie te behouden.

Zo zet Biesieklette loonkostensubsidie in

HR Officer Drifi Libari en werk- en trajectcoach Henk Scheffers vertellen: “Onze werk- en trajectcoaches begeleiden en coachen de kandidaten die bij ons in het leer- en werktraject zijn geplaatst. Tijdens het intakegesprek leggen we uit wat het traject precies inhoudt. Bij de start stelt onze werk- en trajectcoach samen met de kandidaat een plan van aanpak op. Het leerwerktraject begint met het opbouwen van basiswerknemersvaardigheden: fris en fruitig en op tijd aanwezig zijn op de werklocatie, vriendelijk klanten ontvangen, ervoor zorgen dat bezoekers in- en uitchecken. De kandidaat wordt ingewerkt door een mentor van Biesieklette. En tijdens de training ‘Werken bij Biesieklette’ leren kandidaten wat de bedrijfsregels inhouden.”

Is loonkostensubsidie iets voor uw bedrijf?

Biesieklette heeft al jaren goede ervaringen met loonkostensubsidie. Wilt u meer weten over loonkostensubsidie of wilt u eens de mogelijkheden bespreken?

Lees hier het originele artikel van Den Haag Werkt