Relevante data op HaaglandenInZicht

Bent u al bekend met HaaglandenInZicht?

Relevante data op HaaglandenInZicht

HaaglandenInZicht is een platform dat zich richt op de regio Haaglanden. De bezoekers van de website krijgen op een aantrekkelijke manier verschillende visuals, zoals grafieken, te zien die inzicht geven in de ontwikkeling van onder andere vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Op de site worden verschillende thema’s besproken die belangrijk zijn voor de inwoners van de regio, zoals arbeidsmarkt, economie, onderwijs en skills.

Wat doet HaaglandenInZicht?

HaaglandenInZicht deelt actueel nieuws en de laatste trends op het gebied van bovengenoemde thema’s zoals het aantal arbeidsplaatsen, het aantal faillissementen of de doorstroom van mbo naar het hoger onderwijs. Naast het tonen van de cijfers, worden de cijfers ook vergeleken met de gegevens van de jaren en/of kwartalen daarvoor. 

Het dataportaal van HaaglandenInZicht

In het dataportaal van HaaglandenInZicht zijn data over arbeidsmarkt, onderwijs en economie verzameld en gevisualiseerd. De visualisaties met de meest recente data zijn als eerst weergegeven. Deze data is op verschillende manieren te filteren:

  • Haaglanden
  • Bevolking
  • Bevolkingsontwikkeling
  • Bevolking naar persoonskenmerken
  • Bevolkingsprognose
  • Demografische druk

Verkenningen als duiding van de data

Pagina’s over thematische verkenningen benadrukken bepaalde arbeidsmarktthema’s. Door het combineren van tekst, datavisualisaties en afbeeldingen binnen de verkenningen, krijgen gebruikers op een gemakkelijke en begrijpelijke manier inzicht in de relevante thema’s. Dit maakt de verkenning een onmisbare informatiebron voor beleidsmakers die zich bezighouden met het belichte thema. Wanneer nieuwe informatie beschikbaar is, worden de gegevens binnen de verkenningen indien mogelijk bijgewerkt. Na een update van de gegevens wordt nagegaan in hoeverre het verhaal in de verkenning aangepast moet worden. Op deze manier blijven de thematische verkenningen altijd up-to-date.

Vraag de expert

Soms ontbreekt het aan kennis om de informatie door te vertalen naar de juiste inzichten. Om hierbij te ondersteunen is de service ‘Vraag de expert’ ingericht, hier kan iedere websitebezoeker specifieke vragen stellen die niet beantwoord zijn door de data op de website. 

Op zoek naar data?

Bent u op zoek naar data over de arbeidsmarkt, economie, onderwijs en skills binnen de regio Haaglanden? Kijk dan op de website van HaaglandenInZicht