Webinar praktijkleren in het mbo

Webinar praktijkleren in het mbo

Wanneer

14 september 2021    
12:00 - 13:00

VNO-NCW, MKB-Nederland, SZW en SBB organiseren op dinsdag 14 september van 12.00 tot 13.00 uur het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’. Hierin informeren zij werkgevers over de mogelijkheden om (nieuwe) medewerkers te laten bij- en omscholen binnen het derde steun- en herstelpakket van de overheid. Dit jaa is er hiervoor 63 miljoen euro beschikbaar gesteld door het kabinet.

Praktijkleren in het mbo houdt in dat werknemers werken terwijl zij ook een (deel van een) mbo-opleiding volgen. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk een praktijkverklaring, certificaat of mbo-dipoma ontvangen. Het verschil tussen deze drie vormen van praktijkleren in het mbo komt uiteraard aan bod in het webinar. Evenals de financiële ondersteuning die werkgevers hiervoor krijgen en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Dus bent u geïnteresseerd in de mogelijkheid om (nieuwe) werknemers op te leiden, maar bent u wellicht (nog) geen erkend leerbedrijf? Meld u dan aan voor dit webinar. Ook als u wel al erkend leerbedrijf bent, biedt dit webinar u interessante informatie over de mogelijkheden van praktijkleren in het mbo.