Brede welvaart in het Westland... Hoe dan?

Brede welvaart in Westland…Hoe dan?

Brede welvaart in Westland...Hoe dan?

Wanneer

14 oktober 2021    
15:30 - 17:15

Aan het Binnenhof wordt hard gewerkt aan een nieuw regeerakkoord, de gemeenteraadsverkiezingen worden in maart volgend jaar gehouden en ‘corona’ lijkt op zijn einde te lopen. Ondanks eerdere doemscenario’s voorspellen economen een onverwachts spoedig herstel van de economie. Op lokaal niveau hebben diverse belangenorganisaties de afgelopen periode hard gewerkt aan een visie op de Westlandse arbeidsmarkt. Ten slotte staat menig ondernemer te popelen om elkaar weer te kunnen ontmoeten.

Tel dit alles bij elkaar op en MKB Westland, MVO Westland, Patijnenburg en VNO-NCW Westland-Delfland zagen een goede reden om een bijeenkomst te organiseren rondom deze thematiek!

In gezamenlijkheid hebben MKB-Nederland en VNO-NCW op landelijk niveau een koers ingezet waarin breed draagvlak voor hervorming van de arbeidsmarkt en herstel van de infrastructuur van Sociaal Ontwikkelbedrijven zijn opgenomen. De krapte op de arbeidsmarkt is op het niveau van voor de coronacrisis en ondernemers krijgen vacatures moeilijk vervuld.

Dagvoorzitter Rob Veenman zal het podium bieden aan voorzitter VNO-NCW Ingrid Thijssen, zij zal de Nieuwe Koers 2030 toelichten. Aansluitend gaat Veenman in gesprek met Robèr Willemsen en Job Cohen over de huidige perikelen op de arbeidsmarkt. Willemsen is bestuurslid van MKB-Nederland, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland én ondernemer. Cohen is voorzitter van Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, en boogt op een lange carrière in het openbaar bestuur.

Datum:
Donderdag 14 oktober

Programma:
15.30 uur inloop
16.00 uur interview met Ingrid Thijssen over Nieuwe Koers 2030
16.20 uur interactief deel met zaal
16.30 uur tafelgesprek met Robèr Willemsen en Job Cohen
16.45 uur ondernemers en kandidaten naast hoofdgasten aan tafel
17.00 uur interactief deel met zaal
17.15 uur afsluiting en borrel

Locatie:
De Veiling

Adres:
Julianastraat 49, Poeldijk