Agenda

UWV congres over arbeid en ontslag

Bent u werkgever in het midden- en kleinbedrijf of intermediair? We informeren we u graag over nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht, tijdens het...

Lees meer

Succesvol SamenHaags helpt met integratie

samenhaags

Begin vorig jaar heeft de gemeente Den Haag onder de naam SamenHaags een voor Nederland uniek, lokaal inburgeringsproject geopend in de vorm van ‘t Haagse Huis in de Schilderswijk. De pilot richt zich op 1000 nieuwkomers en gevestigde nieuwkomers, met en zonder bijstandsuitkering, wie het niet zelfstandig lukt te integreren in de Haagse samenleving. Bij SamenHaags volgen deelnemers een intensief, integraal programma met taalles, stage, maatschappij-oriëntatie en contact met een Haagse Makker.

1000 deelnemers

Recentelijk is het aantal locaties naast de hoofdlocatie in de Schilderswijk uitgebreid naar Moerwijk, Spoorwijk en Rustenburg-Oostbroek. Inmiddels heeft SamenHaags 950 deelnemers in het programma en dat betekent dat het de doelstelling van 1000 gaat halen. Het Haagse initiatief anticipeert op de nieuwe Wet inburgering die vermoedelijk op 1 januari 2021 wordt ingevoerd. Staatssecretaris Koolmees wil dat statushouders vanaf het eerste moment aan de slag gaan met hun inburgering. Gemeenten gaan hen daarbij activeren en begeleiden onder meer door het maken van een individueel inburgeringsplan. Ook wordt het leenstelsel afgeschaft waarmee nieuwkomers nu nog hun inburgeringscursus inkopen.

Haagse Makker

Wilt u uw steentje bijdragen en woont u al langer in Den Haag? Wordt dan Haagse Makker! Een Haagse Makker maakt een deelnemer van SamenHaags wegwijs in de stad door samen Nederlands te praten en interessante dingen te ondernemen. Iedereen die goed Nederlands spreekt en een paar uurtjes per maand over heeft kan meedoen.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan informatie over de plannen rondom de inburgeringswet? Neem dan contact op met Jurgen Woudwijk, regiocoördinator inburgering in arbeidsmarktregio Haaglanden: Jurgen.woudwijk@rpa-haaglanden.nl.

Bekijk de website van SamenHaags

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina