Social return in handige bouwblokken

bouwblokken

De arbeidsmarktregio’s Haaglanden en Zuid-Holland Centraal hanteren vernieuwde social return bouwblokken. Opdrachtnemers krijgen niet alleen een breder palet aangeboden om social return in te vullen, ook zorgt deze vernieuwing voor een betere aansluiting op de huidige arbeidsmarkt. Meer informatie.

Social returnproject

De bouwblokken zijn vereenvoudigd en overzichtelijker om mee te werken. Belangrijke wijziging is de introductie van het bouwblok social returnproject en de mogelijkheid producten of diensten in te kopen bij door de regiogemeenten erkende, sociaal ondernemers. zo zijn er meer mogelijkheden om een project gericht op kandidaatontwikkeling op te starten. Sociaal inkopen zorgt voor meer arbeidsplaatsen bij sociaal ondernemers, voor hen geldt meer winst = meer impact. 

Arbeidsparticipatie

Social return levert een belangrijke bijdrage aan arbeidsparticipatie. Het is een afspraak om de inkoopkracht van gemeenten in te zetten om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan werk(ervaring) te helpen. Aan leveranciers wordt gevraagd om bij aanbestedingen boven de Europese aanbestedingsgrens, 5% van de inschrijfsom te besteden aan (tijdelijke) arbeidsplaatsen, leerwerkplekken of stageplaatsen.

Contact

Bent u sociaal ondernemer en wilt u in aanmerking komen voor een social returnproject? Voor aanmelden en informatie over de voorwaarden kunt u contact opnemen per email: sociaalondernemen@denhaag.nl

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina